Οι ανύπαρκτες (;) ΑΠΕ και τα υπαρκτά (;) πετρέλαια της Ελλάδας (Μέρος 1ο)

Τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης τύπου Καμπουράκης (έχω αγοράσει και τους δύο τόμους του Μια σταγόνα Ιστορία κι έχω δει εκεί τις ανακρίβειες που αναφέρονται σε ΚΑΠΟΙΑ σταγονίδια) ή Αυτιάς (κάθε χρόνο βγάζει κι ένα βιβλίο- Η διαφορά του επόμενου από το προηγούμενο είναι η χρονολογία) είναι σαν τις λεωφόρους-η κυκλοφορία πάει και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Και εξηγώ: Δεν είναι απαραίτητο ότι παπαγαλίζουν μόνο την καταστροφολογία, μπορεί το οποιοδήποτε παπαγαλάκι να διαλαλεί και το οποιοδήποτε σενάριο ΣΩΤΗΡΙΑΣ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ κομάντα!!!

Παπαγαλίζω σημαίνει ότι δεν έχω την ικανότητα να κρίνω αυτά που μου λένε. Απλά τα λέω με το ύφος που επιβάλλεται. Επειδή λοιπόν, πολύς είναι ο ντόρος για τα πετρέλαια γύρω από το νησί μου, θα σας πω δυο πράγματα και θέλω να πάτε και να τα βάλετε καλά στο κεφάλι σας.

ΒΑΣΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ- Τόσο βασικό που το pH του είναι μεγαλύτερο, όχι του 14, αλλά του 20 σε Κ.Σ. (πρωτοδεσμίτικο αστείο)- Πετρέλαιο είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι υπάρχει στον ελλαδικό χώρο. Είμαστε πολύ σίγουροι γιατί έχουμε βρει στη Θάσο και στο Κατάκολο εδώ και χρόνια. Έχουν βρει και οι Αλβανοί, οι Ιταλοί, οι Λίβυοι, οι Αιγύπτιοι, έχουμε τις πλακες με το μέρος μας, όλα αυτά. Γεωτρύπανο όμως δεν έχει μπει. Και από την πολύ μεγάλη πιθανότητα μέχρι να γίνουν τα χέρια μας μαύρα, μεσολαβούν περίπου μια δεκαετία και 9ψήφια νούμερα με το σύμβολο του δολλαρίου από πίσω. Αν αυτά τα αποθέματα αποτελέσουν τον νέο Πρίνο δεν μπορούμε να το ξέρουμε με σιγουριά. Μακάρι να είναι- αλλά δεν το ξέρουμε. Και για να το μάθουμε πρέπει να έρθουν οι πετρελαικές εταιρείες και να επενδύσουν- με τεράστια ρίσκα. Και σε κάθε στάδιο της έρευνάς των, κάνουν ξανά τα οικονομικά τους. Αν δεν τους αρέσει το νομικό ή φορολογικό πλαίσιο, την κάνουν με ελαφρά γιατί δε θέλουν τη χασούρα που θα έρθει. Αν δουν ότι η έρευνα και η εξερεύνηση δεν αποδίδουν, θα την κάνουν με ελαφρά. Αν δουν ότι το τρυπάνι, δε βγάζει κάτι, θα την κάνουν αλλά θα ξέρουν ότι απέφυγαν τις μεγάλες απώλειες. Αν κρίνουν ότι στα μεγάλα βάθη δε θα τους συμφέρει να κάνουν γεωτρήσεις παρά τα κοιτασματα διότι οι δείκτες δεν τους βγαίνουν, θα φύγουν με βαριά καρδιά αλλά θα ξέρουν ότι απέφυγαν τα χειρότερα. Και αυτά όλα είναι ΑΝ τελικά έρθουν οι πετρελαικές που τόσο πολύ μας ρουφάνε το αίμα όταν είμαστε σε πορείες και διαδηλώσεις στο Σύνταγμα.

Ανοίξτε τα μάτια σας και γίνετε αυτό που είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ (άνω + θρώσκω=κοιτάω ψηλά) και ας κοιτάξουμε όλοι μαζί προς τον Ήλιο και τις υπόλοιπες ΑΠΕ γιατί εκεί κρύβεται το μέλλον της ενέργειας και των γεωπολιτικών ισορροπιών!

2 Σχόλια

Filed under Connecting Science, Strategic thinking, Thoughts

2 responses to “Οι ανύπαρκτες (;) ΑΠΕ και τα υπαρκτά (;) πετρέλαια της Ελλάδας (Μέρος 1ο)

  1. Παράθεμα: Οι ανύπαρκτες (;) ΑΠΕ και τα υπαρκτά (;) πετρέλαια της Ελλάδας (Μέρος 2ο) | covert angels

  2. Παράθεμα: Οι ανύπαρκτες (;) ΑΠΕ και τα υπαρκτά (;) πετρέλαια της Ελλάδας (Μέρος 3ο) | covert angels

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s