Ο batman φορούσε κόκκινα…

Δεν ξέρω πότε το κόκκινο έγινε το χρώμα του πάθους αλλά ξέρω ακριβώς πότε καθιερώθηκε ως το χρώμα της Επανάστασης του λαού. Η 31η Οκτωβρίου, με το παλιό ημερολόγιο ασφαλώς, έχει καθιερωθεί ως η ημερομηνία ορόσημο για την Οκτωβριανή Επανάσταση των καταπιεσμένων απέναντι στις αιμοσταγείς βδέλλες των τσάρων.

Πώς συνδέεται όμως η Οκτωβριανή Επανάσταση με τον Batman;

Είδα την ταινία πρόσφατα. Ναι, όντως άργησα λίγο αλλά μετά από τόσα χρόνια, εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργο ο χορός και οι ηθοποιοί να μην είναι μπροστά μου στο αμφιθέατρο αλλά στο πανί. Σκεφτείτε τον ενθουσιασμό μου δηλαδή όταν πήγαινα να δω το Underworld σε 3D!

Μη μπερδευτείτε, η ταινία μου άρεσε, και πολύ μάλιστα. Ούτε θέτω τα παρακάτω ερωτήματα προς άμεση επίλυση και απάντηση. Πιο πολύ ζήτημα αφύπνισης και προβληματισμού ήταν το σημερινό μου άρθρο. Γιατί καταπιάνομαι θα μου πείτε… Διότι όλα τα στοιχεία που θα σας πω, μέσα στην ταινία είναι όλα covert…

Άσχετα με τα πολιτικά στοιχεία που εγώ θεωρώ ότι υπάρχουν στην ταινία, υπάρχει άλλο ένα στρατιωτικοοικονομικό element που εγώ είδα. Οι περισσότεροι αντάρτες δεν κρατούν το κλασικό ανά την υφήλιο όπλο τρομοκρατών και ανταρτών, το θεοποιημένο από πολλούς ΑΚ-47. Κρατούν το G-36Κ (εκ του γερμανικού Kurz) της H&K. Γιατί ενώ η Γερμανική εταιρεία έχει λανσάρει εδώ και χρόνια το ΗΚ-416, οι γνωστοί ως γερμανολάγνοι όταν πρόκειται για όπλα, Αμερικάνοι, εξακολουθούν να ‘προωθούν’ το G-36; Φοβούνται τον ανταγωνισμό με το δικό τους όπλο θρύλο; Υπάρχει διάχυτος στην ατμόσφαιρα ο αέρας της κατακρήμνισης από τον θρόνο του, του όπλου της Colt; Μήπως φοβούνται ότι ο κόσμος θα ανακαλύψει ότι το -416 είναι κάτι παραπάνω από ένα Μ4 με τον μηχανισμό λειτουργίας του G-36;

Από την τελευταία ταινία λοιπόν, του Σκοτεινού Ιππότη, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα κρυμμένα σημεία πολιτικού περιεχομένου…

Ένας δυνατός, πνευματικά και σωματικά, άνδρας, ο επονομαζόμενος Μπέιν, γεννημένος μέσα στην Κόλαση της φτώχειας και της μιζέριας, συγκέντρωσε έναν μικρό στρατό προκειμένου να εκπληρώσει το όραμα κάποιου άλλου άνδρα, επίσης ισχυρού πνευματικά και σωματικά, ο οποίος ήταν και ο μέντοράς του.

Ένας δυνατός, πνευματικά και σωματικά, άνδρας, ο Γουέιν, γεννημένος στην Κόλαση του Πλούτου αλλά μυημένος στην σκληρή αλήθεια και τυφλωμένος από τον προσωπικό του πόνο, που μάχεται το ‘κακό’ χρεώνεται την ευθύνη της αντιμετώπισής του.

Ο Μπέιν οργανώνεται υπόγεια, όπως όλες οι παράνομες οργανώσεις, μέχρι που είναι τόσο ισχυρός ώστε να επιβιώσει στον κόσμο του Γουέιν.

Με τρόπο ύπουλο αλλά άξιο θαυμασμού, και κατόπιν εργασιών με αστείρευτη υπομονή, μπαίνει και παίρνει όλο το περιεχόμενο του οπλοστασίου του μισητού εχθρού του.

Εκμεταλλευόμενος τη διπλή ζωή ενός σάπιου προτύπου της πόλης, στρέφει τον ήδη φοβισμένο λαό εναντίον των πρώην αρχόντων του. Όσοι ήταν κοντά στο χείλος, τώρα απλά πηδούν στο νέο χάος. Όσοι έχουν κάτι να προστατεύσουν, απλά κλειδώνονται στα σπίτια τους. Εκμεταλλεύεται δηλαδή, τα ίδια όπλα που χρησιμοποίησε το προηγούμενο καθεστώς ενάντια στον υπερήρωα που ‘έπρεπε’ να χρεωθεί τον θάνατο αυτού του προτύπου και να αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο τράγο στην ιστορία μαρτυροποίησης της κοινωνικής σαπίλας, εκφρασμένης στο πρόσωπό του.

Με αυτά τα όπλα και τον κόσμο ήσυχο και πειθήνιο και αφού έχει καταφέρει να περιθωριοποιήσει την αστυνομία, απελευθερώνει όλους τους κατ’ εκείνον, καταπιεσμένους από την προϋπάρχουσα κοινωνία και τους εκφραστές της. Μόνο που οι so-called καταπιεσμένοι είναι δολοφόνοι και εγκληματίες, ορθώς πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Με αυτά τα στοιχεία, άτομα που δεν επιδέχονται σωφρονισμό, ελεύθερα, ξεκινά η νέα εκκαθάριση της κοινωνίας. Πλιάτσικο, λαϊκά ψευδοδικαστήρια των πλουσίων, δήμευση περιουσιών, κατάσταση αναρχίας και πλήρους ισοπέδωσης. Αδιαφορούμε δηλαδή πώς ο καθένας απέκτησε τα όποια αγαθά έχει στην κατοχή του αλλά τους τσουβαλιάζουμε όλους, εργατικούς και μεγαλεμπόρους ναρκωτικών στο ίδιο σακί.

Σύμφωνα με τα καιρικά δεδομένα του Gotham City, και με βάση τον καιρό όπως αλλάζει, με το πέρασμα των μηνών στο σενάριο της ταινίας, η επανάσταση του Μπέιν, πρέπει να εκτυλίσσεται Οκτώβριο, όλως τυχαίως.

Και πάνω στην αναμπουμπούλα, λέει ο ένας αστυνομικός στον άλλο ότι αν δεν αντισταθούμε στα νέα δεδομένα, θα πρέπει να υποταχθούμε σε αυτά. Αν δε μας αρέσει ο κόσμος έτσι όπως τον βλέπουμε να γίνεται, πρέπει να τον κάνουμε όπως ήταν πριν.

Τίθεται όμως τώρα το πραγματικό ερώτημα. Αν βλέπουμε ότι ο κόσμος μας, όπως είναι, πηγαίνει προς μία κοινωνία όχι των Εθνών αλλά των εξίσου κοροϊδευτικών Δ(ΝΤ)Π (*) δεν πρέπει να αντιδράσουμε; Πρέπει με τον φόβο της επικράτησης μιας αναρχικής κοινωνίας χωρίς την παρέμβαση του Υπερήρωα των Νυχτερίδων, να επιτρέπουμε στους Παγκόσμιους Εντολοδότες να κάνουν τα κουμάντα τους όπως γουστάρουν εκείνοι;

(*) Δ(ΝΤ)Π: Ενοποιημένα τα ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και ΝΤΠ (Νέα Τάξη Πραγμάτων)

Μήπως λοιπόν έπρεπε να είχαμε αντιδράσει πολύ νωρίτερα; Πόσο αργά είναι το πραγματικά αργά;

Και το κορυφαίο όλων κατ’ εμέ… Ότι ο Γουέιν και ο Μπέιν ως ονόματα δεν είναι τυχαία επιλεγμένα. Είναι τόσο κοντά όσο ο Παύλος και ο Σαύλος.

5 Σχόλια

Filed under Random thoughts, Thoughts

5 responses to “Ο batman φορούσε κόκκινα…

  1. eftsou

    Ο Batman φοραει μαύρα και τους @!*@$ % ‘ολους!!

    Μου αρέσει!

  2. Παράθεμα: Πυγμαχία βλακείας… Round II… | covert angels

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s