1o Ultimate Military Challenge στην Ερέτρια

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο Ultimate Military Challenge στο νησί των ονείρων στην Ερέτρια. Η διοργάνωση αποτελεί φυσική συνέχεια του 1ου και 2ου Ultimate Marine Challenge που είχαν γίνει πρόπερσι και πέρυσι αντίστοιχα. Τη διοργάνωση ανέλαβε η ΛΕΦΕΔ Αττικής με τη ΛΕΦΕΔ Ευβοίας και συμετείχαν περισσότεροι από 50 διαγωνιζόμενοι!
Την προηγούμενη Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το 1ο ULTIMATE MILITARY CHALLENGE, με διοργανωτές τις Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Ευβοίας και Αττικής.

Το ULTIMATE MILITARY CHALLENGE, βασίζεται σε σχετική τηλεοπτική εκπομπή του History Channel. Σκοπός είναι τα διαγωνιζόμενα ζεύγη να περάσουν κάποιες δοκιμασίες σε όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερο περιβάλλον και συνθήκες που συχνά υπάρχουν στο πεδίο μάχης, τόσο σε αστική περιοχή όσο και γύρω από αυτή.

Η κατάταξη των διαγωνιζομένων έγινε στις 08:00 το πρωί. Ακολούθησε η πρωινή ενημέρωση στους όρους του διαγωνισμού και τους κανόνες ασφαλείας.

Στις 09:40 δόθηκε η εκκίνηση στο πρώτο από τα συνολικά 25 ζεύγη που έλαβαν μέρος. Όση ώρα περίμεναν την σειρά τους οι υπόλοιποι στον χώρο υποδοχής, παρακολουθούσαν θεωρητικό μάθημα στη σωστή χρήση οπλισμού και στις πρώτες βοήθειες από τον κο. Χατζηδαμιανό Βασίλη (Πρ. Σκοπευτικού Ομίλου Ο.Ρ.Φ.Ε.Α.Σ.). Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Χατζηδαμιανός είναι από τους ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά στη σκοποβολή, σε όλες της τις εκφάνσεις και εκφράσεις. Οι δε γνώσεις του στο αντικείμενο και το βάθος τους δείχνουν ακριβώς αυτήν την αγάπη.

Ο στίβος ξεκινούσε με κίνηση σε εχθρικό αστικό περιβάλλον στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να καλύπτουν τομείς κατά την κίνησή τους. Στη συνέχεια διέλευση υδάτινου κωλύματος με χρήση ελαστικής λέμβου, στο οποίο τα ζευγάρια έπρεπε να συνεργαστούν πολύ καλά προκειμένου να μη χάσουν χρόνο και δυνάμεις! Με την αποβίβαση ξανά στον αιγιαλό οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να περάσουν έρπωντας κάτω από συρματόπλεγμα ενώ τον αέρα πάνω από τα κεφάλια τους έσκιζαν οι μπίλιες που εκτοξεύονταν από ένα στημένο πολυβολείο (!). Στη συνέχεια υπήρχε τακτική κίνηση και σκόπευση εναντίον στόχων που διακρίνονταν σε φίλιους (μεταλλικοί) και εχθρικούς (χάρτινοι), μεταφορά τραυματία και στο τέλος, το στεκ του CQB που περιλέμβανε εκκαθάριση οικίας, γρήγορη διέλευση από ανοιχτό χώρο που κάλυπτε ελεύθερος σκοπευτής του εχθρού και ξανά εκκαθάριση οικίας πριν τον τερματισμό και την κόρνα της λήξης. Όλα τα παραπάνω ήταν σε συνεχή ροή, κάτω από πίεση με χωρίς καθόλου διάλειμμα για ανάσα σε όσο πιο ρεαλιστικό περιβάλλον μπορούσε να δημιουργηθεί.

Αν και ο σκοπός της διοργάνωσης ήταν και είναι η ευγενής άμιλλα και ο αμοιβαίος συναγωνισμός, υπήρξε χρονομέτρηση και αξιολόγηση των διαγωνιζομένων με μοναδικό σκοπό την ατομική βελτίωση.

Η εκδήλωση πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν ανοιχτή στο ευρύ κοινό (στα θεωρητικά και όχι στον στίβο) της τοπικής κοινότητας για γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων.

Η μεγάλη συμμετοχή, το συναδελφικό κλίμα και η επιτυχία της διοργάνωσης, προδιαθέτει για ένα ακόμη πιο δυνατό ULTIMATE MILITARY CHALLENGE το 2017!!

Εμείς να συγχαρούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση και ιδίως τους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδας!

Συμμετέχοντες Σύλλογοι και Λέσχες ήταν (με αλφαβητική σειρά)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,  Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΕΥΒΟΙΑΣ, Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΟΜΑΔΑ ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ AVADES, Π.Ε.Ν.ΕΦ.Υ.Ο, Σ.Ε.Ε.Δ.Α, ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο.Ρ.Φ.Ε.Α.Σ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ, 35Μ. Κ/Δ.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το κατάστημα ΜΠΑΛΛΗΣ ΑΙRSOFT/PAINTBALL
Τέλος, να ευχαριστήσουμε και εμείς, το Δήμαρχο και το Δ.Σ. του Δήμου Ερέτριας για την ευγενική παραχώρηση του χώρου!!!
Περισσότερες πληροφορίες για τη Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής και φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ…

Σχολιάστε

Filed under Φρουρά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s