Έπεσε Canadair στα Δερβενοχώρια. Σώο το πλήρωμα!

1111cndr

Εδώ και δύο ώρες περίπου κυκλοφορεί η πρώτη φωτογραφία του Canadair που έπεσε σήμερα στα Δερβενοχώρια. Η εικόνα είναι τέτοια που όποιος τη βλέπει λέει «ευτυχώς που σώθηκε το πλήρωμα!»…

Τη φωτογραφία την είδαμε στο σχετικό άρθρο στα Parapolitika.gr.

To εικονιζόμενο αεροσκάφος είναι ένα Canadair CL-215 με αριθμό νηολογίου «1111». Το αεροσκάφος ανήκε στο δυναμικό της 355ΜΤΜ αλλά για λόγους επιχειρησιακής εκμετάλλευσης είχε μετασταθμεύσει στην 111ΠΜ στη Ν. Αγχίαλο.

Όπως μάθαμε από το προαναφερθέν άρθρο στα Parapolitika.gr, ο κυβερνήτης του, επισμηναγός στον βαθμό, με 825 ώρες πτήσεως στον συγκεκριμένο τύπο, και ο σμηναγός συγκυβερνήτης με 228 ώρες πτήσεως στον τύπο, είναι ευτυχώς σώοι και καλά στην υγεία τους! Όπως προβλέπεται όμως, για προληπτικούς λόγους έχουν μεταφερθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που προκύπτει όταν κάποιος αντικρίζει τη φωτογραφία είναι ότι η φωτιά ξέσπασε περίπου δέκα λεπτά μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους και ενώ το διμελές πλήρωμα είχε προλάβει να το εγκαταλείψει επιτυχώς και ασφαλώς.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, επιτροπή του ΓΕΑ ορίστηκε για τη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος.

Να σημειώσουμε με την ευκαιρία, ότι κάθε χρόνο η ΠΑ ματώνει στον εναέριο πόλεμο ενάντια στις φλόγες, έναν πόλεμο ιδιαίτερα δύσκολο και με εχθρό απρόβλεπτο και απάνθρωπο. Το τιτάνιο έργο που επιτελούν οι άνθρωποι της ΠΑ απέναντι στον εποχιακό εχθρό της χώρας, είναι απλά πέραν λεκτικών περιγραφών και αξίζουν σε αυτούς τους ανθρώπους όλοι οι δυνατοί έπαινοι!

Εμείς, μαζί με το «Ευχαριστώ» που θέλουμε να εκφράσουμε, να ευχηθούμε καλή επάνοδο στους δύο χειριστές και να έχουν πάντα καλές προσγειώσεις- διότι ως γνωστόν, καλή είναι η προσγείωση κατά την οποία απομακρύνεσαι από το αεροσκάφος με τα πόδια σου!

Σχολιάστε

Filed under Αεροπορία, Thoughts

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s