Ο ΣΕΠΦ στο night run του SNF

Πριν την εκκίνηση στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας

Από αριστερά οι κ.κ. Κων/νος Πασσάς, Νικόλαος Γαβριλάκης και Χαράλαμπος Νικητόπουλος, πριν την εκκίνηση στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας

Στο  χθεσινό, 23/6/2016 βραδινό αγώνα δρόμου που διοργάνωσε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Stavrow Niarchos Foundation), συμμετείχε και ο Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς με μία μικρή αλλά πολύ ευδιάθετη ομάδα.

Ενσαρκώνοντας τη ρήση του αρχαίου Λακεδαίμονα βασιλιά Άγι, «Ου πόσοι αλλά πού», οι δύο εσαεί Εύζωνες, μέλη του Συλλόγου και οι τρεις «φίλοι» του Συλλόγου έτρεξαν την απόσταση των 6 χλμ από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ως το νέο πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο φαληρικό δέλτα.

««Κοιτώντας προς το μέλλον» ήταν το σύνθημα των εκδηλώσεων για το άνοιγμα του νέου πάρκου στον κόσμο της Αθήνας και θελήσαμε κι εμείς ως Σύλλογος να είμαστε κομμάτι αυτού του βήματος προς τα εμπρός» είπε ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου, Νικόλαος Γαβριλάκης.

«Μου αρέσει που ο κόσμος μας προσεγγίζει και μας ζητάει να μεταφέρουμε σε εκείνους που υπηρετούν ότι τους καμαρώνουν και ότι κάνουν υπερήφανους τους Έλληνες. Τέτοιες δραστηριότητες φέρνουν κοντά τον Σύλλογο με τον απλό κόσμο της πρωτεύουσας που κοιτάει τους Εύζωνες που υπηρετούν και τους θαυμάζει.» είπε το έτερο μέλος του Συλλόγου Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς που συμμετείχε στον αγώνα, Κωνσταντίνος Πασσάς.

«Τέτοιες εκδηλώσεις σε κάνουν να δεις πόσο σχετικά είναι κάποια πράγματα. Αν με ρωτούσε κανείς πριν δύο εβδομάδες, θα απαντούσα ότι η απόσταση που τρέξαμε ήταν πάνω από 10 χλμ, επηρεασμένος από τον χρόνο που απαιτείται για να την καλύψω οδηγώντας με το αυτοκίνητο». Συνολικά, πάνω από 6000 δρομείς συμμετείχαν στην εκδήλωση, φωτίζοντας με την παρουσία τους, το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής, την κάθοδο της λεωφόρου Συγγρού.

Ο αγώνας δεν ήταν διαγωνιστικός αλλά είχε χαρακτήρα «προβολής κουλτούρας» και κάλυπτε μια απόσταση 6χλμ από το Καλλιμάρμαρο, δια της λεωφόρου Συγγρού, ως το φαληρικό δέλτα όπου βρίσκεται το νέο πάρκο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και μέσα στο οποίο βρίσκονται μεταξύ άλλων, συναυλιακοί χώροι, βιβλιοθήκη, λυρική σκηνή, μουσείο και εκθεσιακός χώρος.

«Ο χώρος είναι πραγματικά εντυπωσιακός και ξεχωρίζει. Νομίζω ότι αναδεικνύει την ομορφιά της πόλης μας, την ομορφιά που θα μπορούσε να έχει όλη η Αθήνα.» είπε ο Κ. Πασσάς.

Η ολιγομελής ομάδα μετά τον τερματισμό, στο πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η ολιγομελής ομάδα μετά τον τερματισμό, στο πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ίσως η καλύτερη στιγμή στον αγώνα για τους συμμετέχοντες από τον Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς, ήταν ο τερματισμός καθώς ένα μεγάλο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους στον τερματισμό περίμενε και τους τρεις οι οποίοι έτρεξαν όλο το μήκος της διαδρομής μαζί και τερμάτισαν και μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο, δείχνοντας έμπρακτα την αξία της συντροφικότητας και ότι όπως στην οπλιτική φάλαγγα, η ισχύς κάθε ομάδας έγκειται στη συνοχή της.

Σχολιάστε

Filed under Φρουρά, Thoughts

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s