Το μνημείο για τον έναν από τους πεσόντες της ημέρας…

2015-12-23 10.44.03Σαν σήμερα το 2000, έπεσαν κατά τη διάρκεια διατετγμένης αποστολής ο σμηναγός Γκόλιας και ο υποσμηναγός Νέζης. Το γεγονός ότι ο υποσμηναγός Νέζης τιμάται από την Ελευσίνα για τη θυσία και την προσφορά του, είναι ιδιαίτερα σπάνιο…

Οι δύο αξιωματικοί της ΠΑ που έδωσαν τη ζωή τους σαν σήμερα είναι δύο απώλειες που σίγουρα θα προτιμούσαμε όλοι, να μην είχαμε. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, ανελέητη πολλές φορές και κάποιες φορές, δύσκολα διαχειρίσιμη. Δυστυχώς ο κατάλογος με τους πεσόντες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, δεν είναι μικρός. Και μόνο τους Φαντομάδες πεσόντες να σκεφτούμε, είναι πολλές οι απώλειες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, έστω μικρό, για τα τέκνα της Πατρίδας που έδωσαν ακόμη και την τελευταία τους πνοή για την Πατρίδα και την Υπηρεσία.

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής, μία συμβολική αλλά παντοτινή πράξη ευγνωμοσύνης θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο; Ίσως όχι, ίσως ναι. Σίγουρα όμως θα έδειχνε ότι η πολιτεία νοιάζεται και ενδιαφέρεται για εκείνους που καθημερινά, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, χορεύουν με τον κίνδυνο και το… μη αναστρέψιμο.

Οι περιπτώσεις πιλότων που τιμώνται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι πολύ λιγότερα από εκείνες που οι πεσόντες και η μνήμη τους απλά αφήνονται να χαθούν στη λήθη.Μία όμορφη όσο και λιτή αλλά ουσιαστική εξαίρεση είναι ο δήμος Ελευσίνας που τιμά τον υποσμηναγό Νέζη Νικόλαο.

2015-12-23 10.44.59

Στη συμβολή της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου και της φερώνυμης οδού Νικολάου Νέζη, υπάρχει ένα μικρό, όμορφο μνημείο το οποίο έφτιαξε ο δήμος, προκειμένου να τιμήσει το «δικό του παιδί» από τη Μάνδρα.

2015-12-23 10.45.16

Ένα μεγάλο «μπράβο»  στον δήμο Ελευσίνας και όλους εκείνους που πίεσαν προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το μικρό αλλά σπουδαίο έργο και ένα ακόμη μεγαλύτερο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στον υποσμηναγό Νέζη Νικόλαο και τον σμηναγό Γκόλια Ευστράτιο.

2015-12-23 10.44.34

1 σχόλιο

Filed under Αεροπορία, Μνημειοτουρισμός, Πεσόντες

One response to “Το μνημείο για τον έναν από τους πεσόντες της ημέρας…

  1. Μπράβο όντως πολύ σπάνιο.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s