Ο ΣΕΠΦ στην παρέλαση στο δήμο Πεντέλης

Παρέλασαν σήμερα, τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εσαεί Εύζωνες του Συλλόγου Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς. Το τμήμα των 5 (συν ενός) εσαεί Ευζώνων συμμετείχαν στην παρέλαση του δήμου Πεντέλης.

Πέντε μέλη του Συλλόγου Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς, μεταξύ των οποίων, ο Πρόεδρος και δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου παρέλασαν ως Άγημα Σημαίας φορώντας παραλλαγές και τον τιμημένο γαλάζιο μπερέ. Ο εσαεί Εύζων κ. Μπάρκας Αθανάσιος, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Πεντέλης ο οποίος είναι και από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΠΦ, ήταν ο σημαιοφόρος (και συνολικά, έκτος) του Αγήματος, και θέλοντας να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της περιόδου εκείνης, ήταν ντυμένος με τη θερινή στολή των Ευζώνων, όλα τα υλικά της οποίας είναι πιστά αντίγραφα αυτών που χρησιμοποιούν οι Εύζωνες στην υπηρεσία.

IMG_7445_1 IMG_7446_1 IMG_7444_1 IMG_7442_1

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν μεγάλη για όλους τους συμμετέχοντες καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι συμπολίτες δέχθηκαν με ενθουσιασμό την εικόνα και τον ήχο του γνωστού και ιδιαίτερου ευζωνικού βήματος. Όπως είπε χαρακτηριστικά ένα από τα μέλη του Αγήματος Σημαίας

Σήμερα σπάμε. Σπάμε για εμάς τους ίδιους, σπάμε για εκείνους που έχουν έρθει και μας βλέπουν, σπάμε για εκείνους που είναι μέσα στη γη που πατούμε και μας ακούνε,σπάμε για εκείνους που θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν να είναι μαζί μας και να μας καμαρώνουν αλλά μας προσέχουν από ψηλά. Σπάμε για όλους εκείνους χάρις στους οποίους, εμείς σήμερα μπορούμε να σπάμε ελεύθεροι!

IMG_7434_1 IMG_7437_1

Τη Σημαία και το άγημα Σημαίας του ΣΕΠΦ ακολουθούσαν με συντεταγμένη παράταξη οι μαθητές της Ακαδημίας πολεμικών τεχνών Αθανασίου Μπάρκα.

IMG_7447_1 IMG_7453_1

Και του χρόνου με ΥΓΕΙΑ!

Σχολιάστε

Filed under Φρουρά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s