Ευχαριστήρια επιστολή Ευζώνων προς τον Μελά

Η παρακάτω επιστολή, στάλθηκε από τον Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς προσωπικά προς τον κύριο Ιωάννη Μελά, στις 20 Οκτωβρίου. Κατόπιν δικής του επιθυμίας και προτροπής, δημοσιεύεται σε Μέσα, μεταξύ αυτών και το παρόν ιστολόγιο.
Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να προσφέρει!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ
ΣΕΠΦ «Ο ΕΥΖΩΝ»
Α.Μ. Σωματείου: 30744

E-mail: syllogos.eyzonon@gmail.com

Αθήνα,
18 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣ: κο. Ιωάννη Μελά

ΘΕΜΑ:
Ευχαριστήρια επιστολή

Αξιότιμε κ. Μελά,
και όπως ξεκινήσαμε να σας αποκαλούμε πριν λίγες μέρες, «κύριε μεγάλε μας φίλε»,

Έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συντάξουμε αυτήν την επιστολή. Και είναι τιμή γιατί νιώθουμε την ειλικρινή χαρά που εκλάβαμε από σας κατά τη συνάντησή μας στην οικία σας. Πρώτα πρώτα όμως, και χρονολογικά αν εξετάσουμε το θέμα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που δεχτήκατε να μας συναντήσετε και να μας γνωρίσετε, πόσω δε μάλλον σε έναν χώρο όπως το σπίτι σας.

Ήταν μεγάλη χαρά για μας μέσα σε λίγες μονάχα ώρες να μπορέσουμε παρουσία σας, της συζύγου σας, των φίλων και των συνεργατών σας να μετεξελιχθούμε από τυπικοί Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας ενός νέου Συλλόγου σε οικείοι συνομιλητές προσφωνούμενοι με τα μικρά μας ονόματα.

Το βιβλίο που μας χαρίσατε, πέραν της όποιας χρηματικής επιβάρυνσης μπορεί να σήμαινε για σας η προμήθειά του, την οποία και εκτιμούμε, ήταν για εμάς, σπουδαίας ηθικής και ιστορικής αξίας. Αν και μικρό σε έκταση, έκρυβε μέσα στις σελίδες του ίχνη από μελάνι τα οποία δεν ήταν γράμματα, φθόγγοι και συλλαβές αλλά ίχνη Ήθους, Τιμής και εκπλήρωσης καθήκοντος.

Το αναμφίβολα μικρό ποσοστό του ψυχικού μεγαλείου του Παύλου Μελά που μπορέσαμε να ανακαλύψουμε από την ανάγνωση του εξαιρετικού βιβλίου που μας χαρίσατε και η γνωριμία μαζί σας, μας επέτρεψε να εξάγουμε ένα πολύ απλό, όσο και προφανές συμπέρασμα. Αν κάποιος από την οικογένεια του Παύλου Μελά διαθέτει στο ακέραιο τις αρχές και τις αξίες που διέθετε εκείνος, τότε δε θα μπορούσε να είναι άλλος από εσάς.

Ασφαλώς, ένας Μελάς, διαθέτοντας τον ψυχικό πλούτο του Παύλου, δε θα μπορούσε στο πλευρό του να μην έχει μία σύζυγο, με τρόπο σκέψης στο ίδιο μήκος κύματος με την ηρωική Ναταλία Δραγούμη. Μία σύζυγο η οποία στηρίζει με όλο της το είναι, το έργο και τα οράματα του άνδρα με τον οποίο ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου. Και πιστέψτε μας, αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο έστω και ολιγόωρο διάστημα που απολαύσαμε τη ζεστή, ηπειρώτικη φιλοξενία σας.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα βοηθήσουμε ουσιαστικά και όσο μπορούμε ώστε μαζί να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που ξεκινήσατε προκειμένου ένα πολιτιστικό μνημείο να αναδειχθεί και το σεντούκι που περιέχει έναν γνήσιο θησαυρό ελληνικού πνεύματος και ήθους να μπορέσει να ανοιχθεί και να μοιραστεί στις επόμενες γενιές.

Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης με την οποία μας περιβάλλατε.

Με Τιμή,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                                                Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.
Εσαεί Εύζων Γαβριλάκης Νικόλαος                                                      Εσαεί Εύζων Πιπήρος Σάββας

1 σχόλιο

Filed under Φρουρά, Thoughts

One response to “Ευχαριστήρια επιστολή Ευζώνων προς τον Μελά

  1. Παράθεμα: Η συλλογική μας μνήμη υπό κατάρρευση! | covert angels

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s