H ΠΑ σπεύδει ΚΑΙ στον δρόμο!!!

PAtroxaio

Πολλές φορές οι γνώσεις που αποκτούμε αριστερά και δεξιά, πέρα από τις όποιες επαγγελματικές μας επιλογές, φαίνονται χρήσιμες σε εμάς και τους συνανθρώπους μας! Η παροχή πρώτων βοηθειών είναι πάντοτε μία ιδιαίτερης αξίας προσφορά! Πόσω δε μάλλον αν παρέχεται από πρόσωπο της ΠΑ!

Στον Γέρακα πριν λίγη ώρα, στη συμβολή των οδών Λεωνίδα και Ησιόδου σημειώθηκε σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα μεταξύ ενός (ευτυχώς μικρού) φορτηγού ψυγείου μεταφοράς κατεψυγμένων προϊόντων της πλέον γνωστής εταιρείας κατεψυγμένων λαχανικών και ΙΧ.

Ένας κύριος, μεσήλικας εξ όψεως, ήταν ξαπλωμένος στη ΒΔ γωνία της διαστάυρωσης με περαστικούς, να έχουν μαζευτεί γύρω του. Του είχαν ανοίξει το πουκάμισο και φαινόταν η έντονα ματωμένη λευκή φανέλα του! Ασθενοφόρο και αστυνομία ακόμη δεν είχαν καταφτάσει και τις πρώτες βοήθειες του της παρείχε μία υποσμηναγός της ΠΑ!

Εκ πρώτης- και χωρίς σε καμία περίπτωση να είμαι σίγουρος- μου φάνηκε ότι ο οδηγός του ΙΧ παραβίασε το STOP και ο οδηγός στο φορτηγάκι δεν πρόλαβε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να συγκρουστούν. Από τη σύγκρουση διαλύθηκε σχεδόν όλη η μάσκα και ο προφυλακτήρας του φορτηγού με την πλειονότητα των ζημιών να είναι στην αριστερή πλευρά του. Η κατάσταση του ΙΧ είναι χειρότερη με τα τζάμια των παραθύρων της δεξιάς πλευράς σπασμένα, το παρμπρίζ αλλά και το πίσω τζάμι επίσης σπασμένα και σημαντικές ζημιές στη δεξιά πλευρά του αμαξώματος.

Ανεξάρτητα αν ο τραυματίας ήταν ο οδηγός του ΙΧ, του φορτηγού ή κάποιος επιβάτης σε όποιο από τα δύο οχήματα, ελπίζω να αναρρώσει πλήρως και όλο αυτό να αποτελεί μία δυσάρεστη και μονάχα παρ’ ολίγον, ανάμνηση. Και ξέρω ότι αν αυτό συμβεί, θα έχει προσφέρει τα μέγιστα μία γυναίκα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και συγκεκριμένα της ΠΑ η οποία ψύχραιμα (την έβλεπα, φαινόταν ψύχραιμη) και με επαρκή εκπαίδευση τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο ήταν από πάνω του, περιποιούνταν το τραύμα του και ταυτόχρονα δεν επέτρεπε στους γύρω να πλησιάσουν και να κλείσουν τον χώρο και επικοινωνούσε τηλεφωνικά με το ασθενοφόρο ενημερώνοντας για την κατάσταση του τραυματία. Δεν παρέμεινα στο συμβάν ώστε να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε το θεώρησα σκόπιμο.

Ελπίζω ότι διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, θα φτάσει κάποια στιγμή στα αυτιά της αξιωματικού το δικό μου προσωπικό «ΜΠΡΑΒΟ» και το για άλλη μία φορά οφειλόμενο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στην ίδια, το προσωπικό της ΠΑ και τις Ένοπλες Δυνάμεις που καθημερινά κάνουν υπεράνθρωπους αγώνες και θυσίες προκειμένου να βοηθήσουν συνανθρώπους μας. Κι αυτό, είτε γίνει με διαταγή για άμεση απογείωση προς κάποιο ακριτικό νησί, είτε τυχαία σε κάποιον δρόμο της πρωτεύουσας.

Σχολιάστε

Filed under Αεροπορία, Random thoughts

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s