Το πόρισμα του F-16 στην Ισπανία

f16_tlp

Έχω αναφέρει και στο παρελθόν ότι σκοπός αυτού του ιστολογίου δεν είναι η ανάληψη ρόλου δικαστή ή ανακριτή αλλά ούτε και διερευνητή ατυχημάτων. Αυτός ο ρόλος έχει άλλους επαγγελματίες πιο κατάλληλα εκπαιδευμένους για να τον αναλάβουν (εγώ μόνο μερικά μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο έχω). Καμιά φορά όμως, τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, καλό είναι να τα μαθαίνουμε όλοι ή τουλάχιστον να έχουμε ένα βήμα απ’ όπου να μπορούμε να τα μάθουμε όλοι. Όλοι όσοι ασχολούμαστε και όλοι όσοι ενδιαφέρονται…

Χθες το μεσημέρι, 29 Ιουλίου 2015, ενημερώθηκε η ανάρτηση στη σχετική ιστοσελίδα για το πόρισμα της επιτροπής η οποία είχε συσταθεί για να διεξάγει τη διερεύνηση του ατυχήματος στο Albacete της Ισπανίας στις 26 Ιανουαρίου φετος.

Η ανάρτηση είναι εξαιρετικά λεπτομερής και τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αποτελούν ευχάριστη έκπληξη (σε βαθμό πρόκλησης) για τα ελληνικά δεδομένα ασφαλείας και μυστικισμού.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σε pdf την έκθεση του πορίσματος στη γαλλική γλώσσα.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σε pdf την έκθεση του πορίσματος στην αγγλική γλώσσα.

Εδώ μπορείτε να πληροφορηθείτε για το σημείο του δυστυχήματος, τις ζημιές στις εγκαταστάσεις κ.α το οποίο αποτελεί το παράρτημα C της έκθεσης του πορίσματος.

Εδώ μπορείτε να δείτε το παράρτημα D της έκθεσης το οποίο καταπιάνεται με το panel του manual trim.

Όλα τα αρχεία pdf είναι ελεύθερα προσβάσιμα από την ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Αμύνης απ’ όπου κι εμείς τα «κατεβάσαμε» και σας τα προσφέρουμε χωρίς υδατογραφήματα.

Θεωρούμε ότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να επιχειρήσουμε να διεκδικήσουμε κάποιου είδους πατρότητα τη στιγμή που ο κόπος μας περιορίστηε σε ένα απλό download και μερικά δευτερόλεπτα!

Όταν κάνουμε κριτική- με όσες γνώσεις διαθέτουμε και στον βαθμό που αυτές μας επιτρέπουν- επί της έκθεσης και του πορίσματος, τότε, ίσως το επανεξετάσουμε το θέμα της πατρότητας. Όχι του πορίσματος ή της έκθεσης βάσει της οποίας αυτό εξήχθη αλλά της δικής μας κριτικής!

Αυτά όμως δεν αλλάζουν το γεγονός ότι δύο χειριστές της 341Μοίρας και της 111ΠΜ χάθηκαν σε μια στιγμή μοιραία από αυτόν τον κόσμο. Θεωρούμε δεδομένο ότι η επιτροπή κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Προκειμένου να αποδοθεί μετά θάνατον γαλήνη στους πιλότους της ΠΑ και των συμμαχικών αεροπορίων που έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική βάση της Albacete. Πρωτίστως όμως, να βρεθούν οι τρόποι και οι κανόνες ώστε κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί στον αεροπορικό κόσμο.

Άπαντες απέθαναν υπηρετώντας την πατρίδα τους.
Άπαντες αθάνατοι.

Σχολιάστε

Filed under Αεροπορία, Thoughts

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s