Περί εορτασμών και τιμών…

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στα Σκόπια για τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο μόνος λόγος είναι επειδή δεν μπορούν να κάνουν τον γύρο του… θριάμβου!

Βρήκαν άλλη μία ευκαιρία οι τυχοδιώκτες στα βόρεια-βορειοδυτικά σύνορά μας να προσπαθήσουν να δείξουν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και απέτυχαν οικτρά. Διότι απόγονοι κάποιου, αναμφίβολα είναι. Αλλά αυτός δεν είναι κάποιος Αλέξανδρος, ούτε υπάρχει κάποια περίπτωση να είναι ο Μέγας.

Γιορτάζουν τη γέννηση του μεγαλύτερου Έλληνα στρατηλάτη, προσπαθώντας να οικειοποιηθούν το όνομά του και συνεπακόλουθα της Μακεδονίας. Αλλά δε γνωρίζουν τίποτα περισσότερο για τον ίδιο απ’όσα γνωρίζουν οι σημερινοί μαύροι (συγγνώμη, Αφροαμερικάνοι) των Νότιων Πολιτειών των ΗΠΑ για τον Malcolm X!

Και ενώ μπορεί πολλοί να διαμαρτυρηθούν και να φέρουν αντιρρήσεις στον ισχυρισμό μου αυτόν, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Συγγνώμη, εννοούσατε ότι προσέβαλλα τους μαύρους των ΗΠΑ ε; Ναι, ίσως ήμουν λίγο σκληρός μαζί τους στην παραπάνω σύγκριση…

alexandrov_1Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Αλέξανδρος κατέκτησε ΚΑΙ την Ιταλία εξ ου και η στολή αυτού Σλάβου η οποία παραπέμπει (παραπέμπει μονάχα) σε Ρωμαίο εκαντόταρχο. Μάλλον μπερδεύτηκε ο εικονιζόμενος και νόμιζε ότι οι εορτασμοί ήταν για τον ξάδερφό του, τον Αλέξανδρο, τον Βασιλιά των Μολοσσών. Ο δε ευρισκόμενος σε δεύτερο πλάνο Σλάβος, μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι υμνούν τον Αλεξάντρ Ζαιτσοφ, μέγα αγωνιστή των «μακεδόνων παρτιζάνων» κατά τον Β’ ΠΠ…

alexandrov_4Τα λάφυρα του πολέμου… Αυτός ο εκατόνταρχος, απολαμβάνει τη συντροφιά των απογόνων της Βρυσηίδοβας και της Χρυσιίδοβας. Βασική παρατήρηση… Αν σκάψουμε κάτω από την Πέλλα, τη Βεργίνα ή την Αμφίπολη, δε θα βρούμε ούτε σωλήνες, ούτε καλώδια διότι είχαν κινητή τηλεφωνία και wi-fi (o Φίλιππος στην περίπτωση εκείνη τους είχε δώσει τους κωδικούς- όχι σαν τον δικό μας τον Αντωνάκη…)

alexandrov_3Εντάξει κύριε εκατόνταρχε… Καλή η διαφήμιση του βιβλίου αλλά περιποιηθείτε λίγο την πανοπλία σας. Θα πέσουν μηνύσεις στο τέλος από τη Ρώμη!!! Θυμήθηκα προ ετών που υποτίθεται έκαναν αναπαράσταση μακεδονικής φάλαγγας και οι μισοί φορούσαν αθλητικά της γνωστής εταιρείας Nike και οι άλλοι μισοί, τουριστικά σανδάλια ωσαν να ήταν γερμανοί στην Ικαρία! Ω, τι κόσμος μπαμπά!
Αλήθεια, το βιβλίο αναφέρεται στους Parov Stellar; Μάλλον εγώ διάβασα λάθος. Mea culpa!

alexandrov_2Και μία αναμνηστική ο θίασος του τσίρκου Medranον. Κοπέλες με δήθεν αρχαιοελληνικές φορεσιές, μοντέρνοι καιροί και λεγεωνάριοι. Και στη μέση, ένας περήφανος Κοζάκος (μάλλον) που μας πάει στο αίμα που χύσανε για να απελευθερωθούν από τους Τούρκους. Τους σημερινούς τους στρατηγικούς συμμάχους. Για κάτι τέτοιες εκδηλώσεις εφευρέθηκε ο όρος «τουρκομπαρόκ»!
Συγγνώμη, παραλίγο να το ξεχάσω… Πήρε τηλέφωνο ο Ιάπωνας πρέσβης… Θέλουν πίσω τη Σημαία τους…

Κάποιοι έσπευσαν να πουν με στόμφο ότι αυτοί τιμούν περισσότερο τον Αλέξανδρο απ’ότι εμείς! Με συγχωρείτε αλλά με το να ξεφτιλίζεις μία ιστορική φυσιογνωμία αυτού του βεληνεκούς, ναι μεν τον θυμάσαι αλλά δεν τον τιμάς κιόλας. Δηλαδή αν εγώ βγω στον δρόμο με ορειβατικό Salomon, Μ16 και χιτώνιο θα τιμώ τον Ψαρρό; Δε θα προσβάλλω τη μνήμη του;

Κάποιοι βγήκαν να πουν με στόμφο ότι αυτοί τιμούν περισσότερο τον Αλέξανδρο απ’ότι εμείς! Με συγχωρείτε αλλά προτιμώ να μην κάνουμε καμία εκδήλωση αν είναι να γίνει σε αυτό το επίπεδο «καρακιτσαριού»!

Κάποιοι βγήκαν να πουν με στόμφο ότι αυτοί τιμούν περισσότερο τον Αλέξανδρο απ’ότι εμείς! Με συγχωρείτε αλλά σε διεθνή και αναγνωρισμένα φεστιβάλ που κάνουν Σύλλογοι Ιστορικών μελετών όπως το πρόσφατο στη Μόσχα στο οποίο συμμετείχαν και οι δικοί μας ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, δεν έχουν το θράσος να δείξουν τις αφεντομουτσουνάρες τους. Λογικό… Πώς να πάει ο σκουριασμένος εκατόνταρχος wannabe λευκάσπις να κοντραριστεί με τους απαστράπτοντες Έλληνες φαλαγγίτες που τιμούν τα όπλα και την ιστορία τους;

ΕΣΤΙ ΜΕΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

1 σχόλιο

Filed under Random thoughts, Thoughts

One response to “Περί εορτασμών και τιμών…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s