Σμηναγοί Λύτρας και Τσάμης το πλήρωμα του Canadair στη Λακωνία

Το απόγευμα της 17ης Ιουλίου, το ΓΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο χειριστών του Canadair το οποίο εκτέλεσε την αναγκαστική προσγείωση στη Νεάπολη Λακωνίας. Πρόκειται για τον σμηναγό (Ι) Λύτρα Χρήστο και τον σμηναγό (Ι) Τσάμη Παναγιώτη.

Όπως μάθαμε από τα Parapolitika.gr, το πλήρωμα του Canadair CL-215 το οποίο υποχρεώθηκε να εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης δασικής πυρκαϊάς στη Νεάπολη Λακωνίας ήταν oι σμηναγοί Λύτρας Χρήστος και Τσάμης Παναγιώτης, 35 και 32 ετών αντίστοιχα. Αμφότεροι, ανήκουν στη δύναμη της 355ΜΤΜ (Μοίρα Τακτικών Μεταφορών).

Όπως είχαμε γράψει και νωρίτερα, οι δύο σμηναγοί μεταφέρθηκαν με C-130 στην Αθήνα και στο 251ΓΝΑ για προληπτικούς λόγους και εξετάσεις. Στο νοσοκομείο τους επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον ΥΕΘΑ, τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΑ. Και οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους, με τον κυβερνήτη να έχει έναν ελαφρύ τραυματισμό στη μέση.

Ο πεωθυπουργός συνοδευόμενος από τον ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΑ επισκέπτεται τους ηρωικούς σμηναγούς στο 251ΓΝΑ

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΑ επισκέπτεται τους ηρωικούς σμηναγούς στο 251ΓΝΑ. (Η φωτογραφία είναι από την προσωπική σελίδα του κου. Σάββα Βλάσση)

Οι δύο σμηναγοί θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για τους συναδέλφους τους αλλά περισσότερο για όλους εμάς τους πολίτες που από την ασφάλεια των σπιτιών μας απλά κοιτάμε ενώ εκείνοι ρισκάρουν τα πάντα για το κοινό συμφέρον. Μάλλον κοιτάμε διαφορετικά λεξικά με τον κο. Πάγκαλο όταν αναζητούμε τον ορισμό της λέξης ‘αντιπαραγωγικός’…

Εύγε και στα δύο μέλη του πληρώματος για την αντίδρασή τους και τους ευχόμαστε να έχουν ταχεία ανάρρωση, να είναι πάντοτε καλότυχοι και καλές προσγειώσεις!

3 Σχόλια

Filed under Αεροπορία, Random thoughts

3 responses to “Σμηναγοί Λύτρας και Τσάμης το πλήρωμα του Canadair στη Λακωνία

  1. Παράθεμα: Το CL-415 που έπεσε στις φλόγες της Εύβοιας! | covert angels

  2. Παράθεμα: Το CL-415 στις «φλόγες» της Εύβοιας! (23 Ιουλίου 2007) « ΑΒΕΡΩΦ

  3. Hi nice reading your ppost

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s