Εισαγωγή στην ιστορία των Ευζώνων… πράξη 2η

Πριν δύο μέρες, κάναμε μία παρουσίαση στο summer camp του Δήμου Πεντέλης η οποία αφορούσε την ιστορία και την παράδοση των Ευζώνων. Σήμερα Τετάρτη, την επαναλάβαμε σε δεύτερη ομάδα παιδιών της ίδιας ηλικίας με εκείνη τηε Δευτέρας.

Με τη στήριξη του αρμόδιου φορέα του δήμου Πεντέλης και ύστερα από πρόσκληση της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών του Αθανάσιου Μπάρκα- επίσης Εύζωνα- οργανώσαμε σήμερα Τετάρτη 1/7, τη δεύτερη παρουσίαση της ιστορίας και της παράδοσης των Ευζώνων. Η παρουσίαση και η ομιλία ήταν προσαρμοσμένη βεβαίως, στο επίπεδο και τα ενδιαφέροντα των μαθητών του δημοτικού. Η πρώτη είχε γίνει δύο μέρες πριν, τη Δευτέρα 29/6.

Τι μου έμεινε από αυτήν την παρουσίαση; Ο αγνός τρόπος με τον οποίο παρακολουθούν τα παιδιά τα όσα τους λέει κανείς και οι αυθόρμητες αγκαλιές που πήρα εγώ από εκείνα. Όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο αλλά επειδή τους μίλησα ως Εύζων που υπηρέτησε τη θητεία του στην Προεδρική Φρουρά, αγάπησε αυτό που έκανε, αγαπάει αυτό που συμβόλιζε όσο στεκόταν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τη λίγη γνώση που έχει στις επόμενες γενιές Ελλήνων. Χάρις στα παιδιά αυτά κατάφερα πάλι για ένα δίωρο διάστημα να ξεφύγω από την πραγματικότητα της χώρας.

Αναλυτική παρουσίαση, μόλις ολοκληρωθεί η σειρά των διαλέξεων στο summer camp.

2 Σχόλια

Filed under Πεσόντες, Φρουρά, Thoughts

2 responses to “Εισαγωγή στην ιστορία των Ευζώνων… πράξη 2η

  1. Παράθεμα: Τα ψεύτικα τα ΌΧΙ τα μεγάλα… | covert angels

  2. Παράθεμα: Εισαγωγή στην ιστορία των Ευζώνων… πράξη 3η | covert angels

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s