Μία συνοπτική και εισαγωγική παρουσίαση της ιστορίας των Ευζώνων μέσα από τις ευζωνικές στολές που διαθέτει η Φρουρά.
Είναι όμορφο και συνάμα ελπιδοφόρο, να μεταδίδεις την ιστορία και τον εσωτερικό πόθο που έχει για τη Φρουρά στις επόμενες γενιές. Και είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο, να λαμβάνεις ερωτήσεις από επτάχρονα ή οχτάχρονα παιδάκια, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν γίνει από ενήλικες!
Μία τέτοια ευκαιρία μεταλαμπάδευσης της αγάπης για την μακραίωνη ιστορία των Ευζώνων μας δόθηκε αυτό το καλοκαίρι στο summer camp του δήμου Πεντέλης, σε συνεργασία με τη Σχολή Πολεμικών Τεχνών του δασκάλου Αθανάσιου Μπάρκα ο οποίος υπηρέτησε και αυτός τη θητεία του στην Προεδρική Φρουρά.
Είναι μία ευχάριστη απόδραση από τη ζοφερή πραγματικότητα των ημερών και ένα εύκολο ταξίδι σε ένα λαμπρότερο αύριο γεμάτο, αν μη τι άλλο, ελπίδα.
Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασης, χωρίς ασφαλώς τον σχολιασμό από πλευράς μας. Αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας και καταγραφή εντυπώσεων σε κατοπινό άρθρο.
Για περισσότερες λεπτομέρειες επί των στολών της Προεδρικής Φρουράς, μπορείτε να δείτε εδώ.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κύριο Γιάννη Μυλωνά που μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε σκίτσα από το εξαιρετικό βιβλίο του «ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ».
Παράθεμα: Εισαγωγή στην ιστορία των Ευζώνων… πράξη 2η | covert angels
Παράθεμα: Εισαγωγή στην ιστορία των Ευζώνων… πράξη 3η | covert angels