Οι Πεσόντες, οι γυναίκες τους και ο Άγνωστος

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα. Θυμάμαι κάποτε πριν χρόνια ζήτησαν από τον Νότη (δε θέλω ερωτήσεις Δημοτικού- ένας είναι ο Νότης!) να κάνει μια δήλωση για την ημέρα της γυναίκας. Τον ρώτησαν το βράδυ της προηγούμενης, ξημερώματα της ημέρας της γυναίκας.Εκείνος τους απάντησε ότι δε θα τους έλεγε κάτι για τη μέρα που μπαίνει αλλά για τη μέρα που φεύγει. Μιας και τη μέρα που φεύγει, γιορτάζουμε την Ένωση των Δωδεκανήσων. Εγώ από την άλλη, θα σας πω για τη μέρα που έρχεται…
Σήμερα εγώ δεν έχω κάποια φωτογραφία να αναρτήσω. Δεν έχω κάποια ασπρόμαυρη φωτογραφία που να απεικονίζει ένα χαμογελαστό πρόσωπο το οποίο να έχει περάσει πλέον στην αθανασία. Ίσως να σας έχω συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες. Ίσως να σας έχω καλομάθει. Έχω όμως γνώση την οποία πρέπει να σας μεταφέρω, έστω και χωρίς εικόνα- ακόμη και στην εποχή του βομβαρδισμού μας από τα μέσα στα οποία κυριαρχεί η εικόνα. Σαν σήμερα, 8 Μαρτίου, του 1928, σε μια άλλη εποχή ολότελα, έπεσαν υπέρ Πατρίδος στο Φάληρο, ο υποκελευστής Μπουρζουκίδης Γεώργιος και ο κελευστής Ξεφλουδας Βασίλειος, συνέπεια αεροπορικού ατυχήματος.
Σαν σήμερα… Σήμερα τιμούμε δύο τρόπον τινά «Αγνώστους Στρατιώτες». Σήμερα… Σήμερα που συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον βανδαλισμό του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και την πυρπόληση της σκοπιάς του Παρατηρητή το 2007! Σήμερα που συμπληρώνονται 5 χρόνια από το βράδυ που για πρώτη φορά στην ιστορία της Φρουράς απομακρύνθηκαν οι Σκοποί Μνημείου από τη θέση τους.
Αχ, Έλληνα… Να ξέρεις ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλά να μη θυμάσαι ότι έγινε και κάτι άλλο σαν σήμερα, πριν χρόνια;! Να μαθαίνεις Έλληνα, αλλά μην ξεχνάς ταυτόχρονα! Τιμή και Δόξα σε όλους εκείνους τους Άγνωστους που έπεσαν υπέρ Πατρίδος! Τιμή και Δόξα στον υποκελευστή Μπουρζουκίδη Γεώργιο και τον κελευστή Ξεφλουδα Βασίλειο που έπεσαν υπέρ Πατρίδος!
Τιμή και Δόξα και στις μητέρες, γιαγιάδες, γυναίκες, αρραβωνιαστικιές, αδερφές και όποιες άλλες γυναίκες υπήρξαν στις ζωές αυτών των Αγνώστων!
800px-Tomb_of_Unknown_at_Syntagma_Square_in_Athens

Σχολιάστε

Filed under Αεροπορία, Πεσόντες, Φρουρά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s